Autor Wątek: Proszę o pomoc w wyborze klasy  (Przeczytany 18706 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Awaria

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Proszę o pomoc w wyborze klasy
« Odpowiedź #120 : PaĹşdziernik 25, 2011, 17:43:29 »
a gdybym sie zdecydowal na rune keepera? Wtedy gdzie najporzyjemniej jest zaczac? Patrzac jedynie na klimat gry i liczbe graczy (chetnych do wspolnej gry).

Offline ruda.maupa

• Moderator Naczelny
  • Zaawansowany użytkownik
  • *
  • Sméagol's Twisted Sister
    • Mój profil MyLotRO
« Odpowiedź #121 : PaĹşdziernik 25, 2011, 20:40:33 »
No niestety jako rune-keeper masz do wyboru tylko elfa i krasnoluda, co oznacza rozpoczęcie gry w tym zimnym i szarym miejscu. IMHO nie powinieneś/nie powinnaś zrażać się początkiem gry. Masz całe śródziemie do zwiedzenia, a niektóre miejsca są tak piękne, że dech zapiera.
Operatorka Śmietnika. ~[r.m]

Bealocwealm hafað fréone frecan forth onsended
giedd sculon singan gléomenn sorgiende
on Meduselde þæt he ma no wære
his dryhtne dyrest and mæga deorost.
Bealo...

Offline Dueq

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #122 : PaĹşdziernik 25, 2011, 20:46:43 »
RKiem moze byc tylko dwarf i elf, wiec i tak zaczniesz w tym samym miejscu. Ogolnie to nie ma znaczenia kim i gdzie zaczynasz, bo i tak potem (10-15lvl) trafiasz do Bree, to wlasnie tam powinienes znalezc wiecej graczy.

i moze taka instrukcja..
hunt - duzy ranged dps
champ - duzy dps w zwarciu + aoe
rk - najwieksze krytyki/ leczenie
capt - bufy, herald/baner z buffami, leczenie, po wejsciu RoI przyzwoity dps, revive'y in-combat
burg - duzy dps w zwarciu + debuffy
lm - niby typowy nuker, crowd control, buffy i debuffy, ladny dps, takze fajne aoe.. a la Gandzialf.
minstrel - healer, dobry dps. i duuzo_ buffow(drobnych, ale licznych) powiazanych ze skilami.
guard - mocny tank. tyle
warden - w rekach n00bow.. trash, w rekach ogarnietych graczy, naprawde dobra klasa.. slabszy armor w zamian za self-heal..

sry za kijową formę, ale pisze z komy. mam nadzieje, ze komus pomoglem

Offline Awaria

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #123 : PaĹşdziernik 25, 2011, 21:05:56 »
mimo wszystko wybor padl aby ponownie Minstrela zrobic :) Cale zycie lekcewazylem healerow... no a teraz cos samo we mnie peka i chce nim grac... :) coz... chyba doroslem do tej klasy :). Zrobilem sobie babeczke ludzika i jest elegancko, naprawde przyjemnie sie gra w zielonym miejscu :) Klimatu jeszcze nie czuje, ale mysle ze to przyjdzie z czasem :)
Gdyby ktos chcial zagadac (na co bardzo licze) to moj nick w grze: Awaria
Pozdrawiam

Offline Wodzus

• *
« Odpowiedź #124 : PaĹşdziernik 25, 2011, 21:41:37 »
Oby bez awarii na instancjach :) dobry wybór, minsów zawsze brak.
Wiem jestem wszędzie!!

Offline jajamaj

• Nowy użytkownik
  • *
luk
« Odpowiedź #125 : Styczeń 12, 2012, 15:46:10 »
Która klasa ma dobry łuk i jest szybka? Z góry dzięki ;D

Offline ruda.maupa

• Moderator Naczelny
  • *
  • Sméagol's Twisted Sister
    • Mój profil MyLotRO
« Odpowiedź #126 : Styczeń 12, 2012, 22:13:14 »
Hunter
Operatorka Śmietnika. ~[r.m]

Bealocwealm hafað fréone frecan forth onsended
giedd sculon singan gléomenn sorgiende
on Meduselde þæt he ma no wære
his dryhtne dyrest and mæga deorost.
Bealo...

Offline Arvaless

• Nowy użytkownik
  • *
Nowa postać
« Odpowiedź #127 : Styczeń 16, 2012, 20:27:13 »
Witam grałem już wcześniej w lotro ale niestety z pewnych powodów musiałem przestać. Zamierzam znów zacząć grać i zastanawiam się nad nową postacią gdyż nie wiem czy starą uda się odzyskać, i tutaj moje pytanie: proszę o pomoc co zmieniło się w danych klasach interesują mnie głównie: champion, warden, rk i lm i którąś z tych chce stworzyć

Offline Arvaless

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Nowa postać
« Odpowiedź #128 : Styczeń 17, 2012, 16:30:43 »
Widze że ludzie jakoś nie bardzo garną się do odpowiedzi lub może nie sprecyzowałem dokładnie mojego pytania, chodzi mi o to jak wyżej wymienionymi klasami gra się teraz w zarówno w grupie jak i samemu czy coś się zmieniło ( a zakładam że tak) i jak się zmieniło od czasu marca tamtego roku.

Offline Ulriel

• *
« Odpowiedź #129 : Styczeń 17, 2012, 17:03:55 »
Zmieniło się jedynie parę umiejętności u poszczególnych klas, a tak poza tym to większych różnic nie doświadczysz. Jedynie minstrel został odrobinę przerobiony. Zresztą skoro masz zamiar grać nową postacią to większej różnicy to chyba nie będzie robiło.

Updaty wychodzą 2-3 razy na rok i do tego są dość ubogie, więc praktycznie nic nowego do momentu wejścia do kontentu z ostatniego expansiona nie zobaczysz.

W grupie to tak jak zawsze: heal + tank a reszta dps/support. W rajdach 2xheal, 1-2 tank, 1-2 kapitanów, 1-2 loremasterów, a reszta to dps/burg :)

Jaka klasa najbardziej przydatna...trudno powiedzieć, ponieważ to zależy od kinshipu.

Po ostatnim rozszerzeniu zniknęły capy na statystyki i zdecydowanie wzrosła liczba burglarów (takie odniosłem wrażenie, prawdopodobnie mylne, bo w lotro gram bardzo okazjonalnie ze względu na "endgamową" nudę).

Offline Aranaina

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #130 : Styczeń 17, 2012, 18:22:41 »
Raczej ze względu na smoka nie z powodu zdjęcia capu o_O co do updatów to w tym roku już 2 update dzisiaj był. Jeśli mówimy o conentach to na 2012 rok są 4 zapowiedziane.

Offline Nonsense

• Nowy użytkownik
  • *
  • Ukradłem avatar, bo jest fajny :p
Postać do gry solo.
« Odpowiedź #131 : Styczeń 25, 2012, 14:08:16 »
Witam. Zastanawiam się, która postać będzie dla mnie lepsza do gry solo. Interesują mnie tylko dwie klasy: Captain oraz Burglar. Wiem, że są one stworzone do gry w party, ale tylko te dwie przypadły mi do gustu  :D Więc, która będzie lepsza do gry solo i dlaczego akurat ta?
Z góry dziękuję za wszyskite odpowiedzi  ;D
Sygnatura bez przesłania.

Offline Huriel

• Moderator Naczelny
  • Aktywny użytkownik
  • *
  • KoHaniutka of Twierdza
    • Twierdza
« Odpowiedź #132 : Styczeń 25, 2012, 14:59:56 »
Z tych dwóch wybralabym burga - mniej pada, szczególnie na początku.
Poza tym daje dużo frajdy - stealth, cc, debuff. Kapitan w end gamie jest bardzo przydatny, zwłaszcza na rajdach, ze względu na buffy i niezłego heala - i ma trochę większe pole do popisu (heal, support, dps i tank - oczywiście te dwie ostatnie to umowne, ale się sprawdza)m gdy burg to jednak zawsze to samo (debuff/cc i dps).
Spróbuj obu i sam zdecyduj.
My hovercraft is full of eels
"The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
Terry Pratchet
www.twierdza.org.pl

Offline Nonsense

• Nowy użytkownik
  • *
  • Ukradłem avatar, bo jest fajny :p
« Odpowiedź #133 : Styczeń 25, 2012, 15:17:47 »
Gwoli ścisłości próbowałem grać burgiem oraz kapitanem. Burga dociągnąłem do 14 lv, a kapitana chyba do 15. Teraz muszę grać od nowa, ponieważ ściągnąłem amerykańską wersję  ;D Trzeba zacząć od nowa. Burgiem podobało mi się to, że mogłem włączyć niewidzialność i wykraść itemy potrzebne do questów. W kapitanie podobało mi się to, że nie chodziłem sam, bo zawsze ze mną był ten giermek czy jak mu tam  :P I nie mogę się zdecydować  :-\
Sygnatura bez przesłania.

Offline Huriel

• Moderator Naczelny
  • Aktywny użytkownik
  • *
  • KoHaniutka of Twierdza
    • Twierdza
« Odpowiedź #134 : Styczeń 26, 2012, 10:25:16 »
To doleveluj do 20 i zobacz, co Ci sprawia większą radość. Albo ciagnij obie postacie, ot co :)
My hovercraft is full of eels
"The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
Terry Pratchet
www.twierdza.org.pl