Autor Wątek: Warden - pytania, informacje.  (Przeczytany 13566 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Numenor

• Użytkownik
  • *
Odp: Warden - pytania, informacje.
« Odpowiedź #105 : Lipiec 08, 2011, 15:17:54 »
Z bizuteria mi troche podskacza, oprocz tego 430 agi 520vit 230fate 160will 1300in combat power regen. Tyle z tych wazniejszych. 65 dopieor co osiagnalem. chcialbymmiec te 1k hp wiecej 

Offline Shemsu-Hor

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #106 : Lipiec 08, 2011, 16:28:06 »
Zależy też co chcesz tym wardenem przeważnie robić. Być main tankiem, off-tankiem, traitować się na instancje pod support czy pod dps. Masz dużo opcji. Jeśli bardziej tankowanie to po pierwsze obowiązkowo cap na vitality. Pozbieraj i pokombinuj też z jakimś setem dla wardena, pochodź na instancje. Warto wybrać się na Sammath-Gul (Ril-Mir, Tolloch, Bregloch, Glass Flask, Toringor), Northcotton Farm tier 2 (Sarenzer, Amethyst Gold Silver Bracelet), Stoneheight tier 2 (Padlock Bracelet), Sari-Surma tier 2 (Textured Gold Ring, Linked Emerald Bracelet). Dla wardena wszystko wymienione bardzo przydatne. Zrób epica (vol3, b3 - fajne nagrody). Nie zapomnij też o reliktach extraordinary w legendarnych itemach i wymaksowanych legacy. Przed tobą jeszcze masa zabawy ;)

Edit: Zapomniałem jeszcze o biżuterii z nowych instancji i skirmishów za marki. Warto byłoby zdobyć pocket za marki z Forsaken Inn i jakiś pierścień/branzoletkę z Halls of Night. Naszyjnik za marki z nowych skirmishów też jest niczego sobie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2011, 16:31:28 wysłana przez Shemsu-Hor »

Offline Ferin1

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #107 : Lipiec 13, 2011, 10:23:54 »
Hmmm...zacna klasa ten warden :) Ja osobiście najczęściej używam gambit spear/shield/spear/shield :)

Offline Shejdi

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #108 : Listopad 04, 2011, 15:38:31 »
Witam ,

mam pytanko w sprawie Wardena . Przyznam szczerze ,że leveluję Kapitana , którym gra mi się przyjemnie , jednak zastanawiam się nad przesiadką na coś bardziej stabilnego . Słyszałem , czytałem ,że Warden to taki full service , leczy się , dpsuje , tankuje ? W Kapitanie przeszkadza mi to ,że jego selfheal uzależniony jest od peta i od tego ,że musi najpierw coś ubić - nie wiedziałem o tym ,zaczynając grę tą postacią i mocno się rozczarowałem ;( Dps i wytrzymałość jest "znośna" , jednak to nie champ czy guardian ... Przez prawie 10 lat grałem klasami typu Paladyn z WoWa , Shaman w Rift itp w innych grach .

Czym Warden to typowy tank jak Guardian ? Czy równie dobrze może nieść zniszczenie będąc DPSem i nikt się nie pogniewa ?

Czy DPS Wardena pozwala na szybsze robienie zadań niż Kapitana na drodze lewelowania ?

Czym typowo zajmuj się Warden na "instancjach" ( tutaj to chyba skirmishe ) ?

Z tego co już wiem , to Warden "wymiata" ale wszystko opieram na jego grze solo , natomiast nie wiem nic o jego zaangażowaniu w grupie ;) I czy tam też to wygląda tak pięknie ...

Pozdrawiam

Offline Serega

• Nowy użytkownik
  • *
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
« Odpowiedź #109 : Listopad 04, 2011, 16:38:45 »
Pamiętaj przede wszystkim dzięki bogu to nie wow i takich klas tutaj nie znajdziesz :P

Co do wardena, uważam że to postać która ma najlepszy mechanizm gry ze wszystkich znanych mi gier mmo a których liczba przekracza grubo 30. Co do samego wardena, do solo gry jest genialny (tak samo jak cpt) masz duże survi, spory dmg i self heal. Natomiast patrząc już na wrd z perspektywy rajdowania jego przydatność jest już ogromnie mniejsza niż cpt dlaczego ? wrd nie utrzyma aggro / nie przejmie aggro na tyle szybko by byc main tankiem (ostatnie 2 dni spedziłem grając z kumplem który wrd gra od lat 3 i widziałem że tak faktycznie jest). Problem plega na tym że nawet budując aggro teraz po zdjęciu capu na statach wejdzie do fellow rk który będzie bił kryty po 20k (a teraz to wcale nie jest trudne) i z rk robi się tank bo wrd nie zbierze tego. Natomiast cpt w rajdach jest zaje... buffy + heal + support z marków + sztandar itd. Jeśli chcesz rajdować to polecam dużo bardziej cpt, chociaż sam bardzo bardzo lubie wrd to niestety ogromną jego wadą jest to że za main tanka nie może robić. Jedynie do czego może być aktualnie używany to supp tank ale ta rola mi się jakoś nie widzi.

Offline Shejdi

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #110 : Listopad 04, 2011, 17:06:28 »
Ciężko to widzę , raz już lewelowałem Paladyna w pretbc , kiedy zrobienie 60tki to było coś , a Paladyn z swoim super DPSem doprowadzał mnie do ...  :o

Przeanalizuje jeszcze raz Kapitana , chociaż coś szuje ,że to będzie masakra ;] Jeszcze parę chwil i pewnie wrócę jak kiedyś do Championa ... enty z kolei na serwerze grrrr

Pozdrawiam ,

Offline Serega

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #111 : Listopad 04, 2011, 17:59:04 »
Gdzieś na tym forum pisałem posta o wyborze klasy, poszukaj go :)

*update*

mam

W sumie ja jak wybieram postacie to zastanawiam się nad:

Postać do pvm czy pvp na etten ?
Jeśli pvm to dps, heal czy cc ?
Jeśli pvp to zastanowilbym sie czy wole bic z dystansu [hunter] czy z ukrycia [burg] czy wole kontrole [lm]

Jesli w pvm zdecydowalbym sie na dps to zastanowilbym sie czy wole bic z dystansu [hunter / rk] czy z bliska [champ]
Jesli w pvm zdecydowalbym sie na heal to zastanowilbym sie czy wole czysty heal z odrobina dps [minst] czy wole np heal + buff [kapitan] czy moze postac DPS z odrobina heal [rk]
Jesli w pvm zdecydowalbym sie na cc to wybralbym lm'a ;D tutaj w cc jedynie burg moze mu dorownac ale i tak aresnal skilli cc lm'a jest duzo bardziej uniwersalny i lepszy ;)

Po zdjęciu capu na staty sytuacja co do dpsow utrwalila tylko rk > champ > hnt.

Natomiast co do postaci pvm + pvmp + rajdy to przy porownaniu champa cpt i wardena to najslabiej z tej trójki wychodzi warden. Na etten niewiele robi (jemu tez za duzo nie robi sie), na rajdach napisalem wyzej na solo rewelka
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2011, 18:05:59 wysłana przez Serega »

Offline camell

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #112 : Listopad 26, 2011, 15:33:36 »
Czołem, po kilkumiesięcznej przerwie postanowiłem wrócić do LOTRO, grałem wardenem na Gladden, potem na Snowburn spróbowałem LM'em jednak przyjemność z gry była nieporównanie mniejsza. Widzę że Turbine nadal nie udostępniła transferów między dawnymi serwerami US a EU więc zastanawiam się nad zrobieniem wrd na Snowburn, po przeczytaniu zmian jakie zaszły w tej klasie chciał bym się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce, problemy z powerem, budowaniem/trzymaniem agrro rzeczywiście uległy redukcji? i jak to teraz jest z przydatnością wrd w end game?

Offline MarcinGL1

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #113 : Grudzień 13, 2011, 07:34:19 »
Zmiany po ROIu były nawet ok teraz po wczorajszej modernizacji niestety Warden ponownie dostał po dupie i jest ciężko , tym bardziej ze na rajdy bardziej jest preferowany Guarda a Warden jest tylko uzupelnieniem grupy . Po wczorajszych zmainanych osobiscie napisze cie ze Warden jest tylko dla takich którzy chca nim grac mimo przeciwieństwa wszystkich i wszystkiego  :(

Offline Serega

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #114 : Grudzień 28, 2011, 16:26:05 »
Oj tam Marcinie przesadzasz, to ze warden na sarumanie jest bezuzyteczny to nie znaczy ze jest slaby :) kazdy wing spokojnie z wrd dajemy rade zrobic, to ze na sarumana potrzeba praktycznie instantowego aggro na 10 targetow to inna kwestia:P

Offline Saw

• VIP
  • *
« Odpowiedź #115 : Styczeń 29, 2012, 14:00:29 »
http://www.casualstrolltomordor.com/2012/01/update-6-orion-on-wardens-part-1/

podoba mi sie patent na range dps'a szczegolnie w pvp bedzie to pewnie przegiete , bo wszystkie gambity sa instant , juz widze ten whine  ???

ogolnie warto odpalic lotro teraz ?? dzieje sie cos czy pucha ?
AMD Phenom x4 965 BE , Asus Radeon HD 6970 ,4x2Gb Geil 1600mhz

Element Zero

Offline przemek012

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #116 : Marzec 13, 2012, 15:20:19 »
Co sądzicie o zmianach dla Wardena w U6?Wypowiadajcie się.

Według mnie ten pomysł z 3 stancjami jest przegięty.Wolałem te wcześniejsze bo np.podczas walki zmieniać z jednego trybu na drugi.