Autor Wątek: Pytania nowych graczy  (Przeczytany 33614 razy)

Offline Miczeq

• Nowy użytkownik
  • *
Pytanie
« Odpowiedź #735 : Styczeń 01, 2012, 11:58:28 »
Witam mam pewne pytanie otóż gdy wchodzę na konia lub inny mount moja broń(dwu ręczna) znika z widoku nie z ekwipunku lecz po prostu gdy wchodzę na konia broń znika z pleców mojej postaci i tutaj moje pytanie : Czy da się to jakoś naprawić ? Jeżeli tak to proszę o wytłumaczenie jak. Z góry dziękuje.
Pozdrawiam.

Offline Miczeq

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Pytania nowych graczy
« Odpowiedź #736 : Styczeń 01, 2012, 15:56:12 »
Ponieważ widzę jak niektórzy gracze mają tak jak ja czyli "nie widzialną broń" a niektórzy mają broń na plecach podczas jazdy na mouncie. Więc chciałbym wiedzieć jak to ustawić a skoro nie znasz odpowiedzi po co spamujesz ?

Offline Ulriel

• Zaawansowany użytkownik
  • *
« Odpowiedź #737 : Styczeń 01, 2012, 17:04:21 »
Nie da się włączyć. Nie jest to bug. Dwuręcznej broni i tarcz nie widać siedząc na koniu. Parę patchy temu Turbina zdecydowała, że tak będzie lepiej...głupio ale lepiej...Wiele jest takich dupereli w lotro.

Offline casio13

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #738 : Styczeń 16, 2012, 18:22:44 »
Jako, że to mój pierwszy post na tym forum, pierw powitam wszystkich ;)
Mam problem, gdyż nie mogę się zarejestrować na stronie LOTRO. Wchodzę na ten adres https://signup.lotro.com/lotro.php , zapełniam wszystkie pola i gdy klikam "Sign Up Today" , strona tylko się odświeża. Próbowałem na 3 mailach (wszystkie gmail), nigdy nie rejestrowałem się w LOTRO, więc to nie może być problem z mailami... Próbowałem na 2 przeglądarkach i nic. Taki sam problem został opisany na forum, ale okazało się, że osoba, która ten problem miała, prawdopodobnie używała wcześniej tego maila do rejestracji LOTRO, w przeciwieństwie do mnie. Sprawdzałem maile i spam i pusto. Nie mam konta na turbine, a jak próbowałem założyć, to wyskakiwała wiadomość, że muszę wprowadzić Product Key... Sam nie wiem, jeśli ktoś wie, jak rozwiązać ten problem, to proszę o opisanie rozwiązania Tutaj ;)
U tamtego użytkownika o którym wcześniej już pisałem, pomogło założenie konta, przez osobę z forum. Jeśli nie ma innego rozwiązania, to byłbym wdzięczny, jakby ktoś zdecydowałby się, pomóc mi przez założenie konta ;)
Z góry dzięki za pomoc.

Offline ruda.maupa

• Moderator Naczelny
  • *
  • Sméagol's Twisted Sister
    • Mój profil MyLotRO
« Odpowiedź #739 : Styczeń 16, 2012, 18:40:19 »
Spróbuj na innej przeglądarce, załóż maila np. na yahoo.
Operatorka Śmietnika. ~[r.m]

Bealocwealm hafað fréone frecan forth onsended
giedd sculon singan gléomenn sorgiende
on Meduselde þæt he ma no wære
his dryhtne dyrest and mæga deorost.
Bealo...

Offline casio13

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #740 : Styczeń 16, 2012, 18:48:36 »
Próbowałem NA IE i Firefoxie, założyłem konto na YAhoo i dalej nic :(. Instaluję teraz google chrome, może zadziała. Zedytuję post, gdy już się okaże co i jak.
@EDIT Niestety, zmiana przeglądarki nie dała pozytywnego rezultatu. W takim razie, Droga Pani Moderator, czy byłaby możliwość, aby to Pani spróbowała założyć mi konto ? Wszystkie informację mogę przesłać na PW.
PS. zwracam się per Pani, gdyż zbytnio nie wiem, jak mam pisać ;). Jeśli jest to irytujące, to proszę o komentarz w tej sprawie ;).
@EDIT2 Już po problemie... nie wiem o co chodziło, ale gdy po raz enty wpisałem te same informacje, oczom mym ukazała się informacja, o utworzeniu konta ;)
PS. Dzięki za pomoc ruda.malpa, może mi te wskazówki nie pomogły, ale próbowałaś pomóc ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2012, 19:17:46 wysłana przez casio13 »

Offline ruda.maupa

• Moderator Naczelny
  • *
  • Sméagol's Twisted Sister
    • Mój profil MyLotRO
« Odpowiedź #741 : Styczeń 17, 2012, 10:59:46 »
Zwracanie się na forum per "pan/pani" może być poczytane za uszczypliwość. Lepiej nie :)
Cieszę się, że się udało.
Operatorka Śmietnika. ~[r.m]

Bealocwealm hafað fréone frecan forth onsended
giedd sculon singan gléomenn sorgiende
on Meduselde þæt he ma no wære
his dryhtne dyrest and mæga deorost.
Bealo...

Offline Windale

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #742 : Luty 09, 2012, 20:50:19 »
Dzień dobry, chciałbym grać w LOTRO, z tym że po podliczeniu kosztów trochę jestem skonfundowany. Czy dobrze widzę, że żeby wbić level75 należy kupić 1) VIP na co najmniej 1 miesiąc (45zl), 2) Rise of Isengard (w najtańszej opcji 30 dolarow = 90zl) 3) Mines of Moria (jakoś mi chyba wychodziło 85zl - przy czym tutaj wydaje mi się, że gdzieś czytałem, że nie jest konieczne kupowanie tego dodatku do przejścia leveli 50-65, proszę o rozjaśnienie mi tego  :) )? W przypadku konieczności zapłaty wszystkich 3 kwot zbiera się łącznie 220zł a to dużo przynajmniej w moim przypadku (nie wiem ile miesięcy będę grał).

Offline Saw

• VIP
  • *
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
« Odpowiedź #743 : Luty 09, 2012, 21:05:25 »
mirkwood mozesz sobie darowac , spokojnie 65wbijasz w mori jak i wiecej , ja ostatnio wychodzac i czyszczac lorien mialem juz 66,5lvl ,reszta sie zgadza niestety ;]
AMD Phenom x4 965 BE , Asus Radeon HD 6970 ,4x2Gb Geil 1600mhz

Element Zero

Offline Windale

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #744 : Luty 09, 2012, 21:11:29 »
No tak, zapomniałem o Mirkwood. W każdym razie, do wbicia lvl65 KONIECZNE jest posiadanie Mines of Moria?

Offline Saw

• VIP
  • *
« Odpowiedź #745 : Luty 09, 2012, 23:00:54 »
no to ogromny qest hub ... najbardziej oplacalny do tego masa dungeonow 3/6man + 2raidy

Element Zero

Offline kwiecia

• Ekspert
  • *
« Odpowiedź #746 : Luty 09, 2012, 23:22:22 »
Są osoby które grały pomijając mines of moria, bo to strasznie denerwująca lokacja, zwłaszcza gdy levelujesz tam pierwszą postać. Dało się to zrobić, ale nie łatwo, bo trzeba było polegać na questach, które albo są poniżej levelu morii (dają mniej XP), albo questach powyżej (są trudniejsze).
Potrzebne były questpacki Eregion, Forochel, Lothlorien i mirkwood. Wtedy w Morii robiło się tylko questy epickie. Dodatkowo wspierało się skirmishami, ale te teraz są mało warte (jeśli chodzi o XP), bo nie ma już na nie tylu questów daily.

Odradzam jednak pomijanie MOM, levelovanie będzie trudniejsze, powolniejsze, a w Lothlorien będziesz musiał polegać w dużej mierze na questach daily. Do morii warto wejść na choćby kilka poziomów.

Najlepszym wyjściem jest zakup wersji legendary Rise of Isengard, tam masz już wszystkie questpacki jakie będą ci potrzebne do wbicia 75-ki (no przydałby się jeszcze Evendim qp).

Najpierw wbij level 30 (jeśli jeszcze nie wbiłeś) i zobacz, czy gra ci się w ogóle podoba.
>>FAQ<< - przeczytaj zanim zadasz pytanie

Offline Windale

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #747 : Luty 09, 2012, 23:29:18 »
Hej dzięki za odpowiedź. Możesz mi jeszcze tylko napisać czy opłaca się kupować ten legendary RoI pod względem quest packow z Morii? Tzn chodzi mi o to, że z tego co widziałem sam dodatek MoM dodaje 2 nowe klasy i 2 char. sloty (i pewnie parę innych rzeczy), i czy nie będzie przekombinowaniem kupienie legendary RoI a potem dokupywanie rzeczy z MoM.

P.S.
Czy da się kupować turbine points za dolary a nie euro? O ile dobrze pamiętam przy opcjach dolarowych można było kupić pack 5000 pkt a za euro od razu aż 6300.

P.S.2.
Czy można płacić za przedmioty w zwykłym sklepie (nie turbine points, chodzi mi tu głównie właśnie o RoI, czy w wersji legendary czy nie) za pomocą PayPala BEZ dodanego konta bankowego/karty kredytowej? Tzn po prostu czy mogę sobie przelać pieniądze tradycyjnie na PayPal i w ten sposób kupic :)

Offline Valmir

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #748 : Luty 13, 2012, 14:29:12 »
Mam problem... gdy chcę się zalogować to nie mogę tego zrobić, gram od jakiegoś czasu i nagle to...
Z netem u mnie dobrze, więc nie wiem co robić

The following web error occurred while trying to acces
"https://gls-auth.lotro.com/GLS.AuthServer/Service.asmx":

Value cannot be full
Parameter name:stream

to jest główna wiadomość którą pokazuje...

zamieszczam taż szczegółową, na stronie pomocy - tej angielskiej nic nie znalazłem więc proszę o pomoc tu, może ktoś coś zdziała:)

System.ArgumentNullException: Value cannot be null.
Parameter name: stream
   at System.IO.StreamReader..ctor(Stream stream, Encoding encoding, Boolean detectEncodingFromByteOrderMarks, Int32 bufferSize)
   at System.IO.StreamReader..ctor(Stream stream, Encoding encoding, Boolean detectEncodingFromByteOrderMarks)
   at System.Web.Services.Protocols.RequestResponseUtils.ReadResponse(WebResponse response, Stream stream)
   at System.Web.Services.Protocols.RequestResponseUtils.CreateResponseExceptionString(WebResponse response, Stream stream)
   at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.ReadResponse(SoapClientMessage message, WebResponse response, Stream responseStream, Boolean asyncCall)
   at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.EndInvoke(IAsyncResult asyncResult)
   at com.turbine.launcher.gls.GlobalLoginSystemAuthenticationService.EndLoginAccount(IAsyncResult asyncResult)
   at com.turbine.launcher.Services.SOAPAuthenticator.EndAuthenticate(IAsyncResult ar)

Offline Saw

• VIP
  • *
« Odpowiedź #749 : Luty 13, 2012, 14:36:42 »
jest maintance ...

Element Zero