Autor Wątek: Problem  (Przeczytany 766 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arvaless

• Nowy użytkownik
  • *
Problem
« : Styczeń 22, 2011, 16:01:29 »
Witam mam taki problem otóż grając zcieła mi się gra i nie mogłem się poruszyć ani nic wylogowałem się i teraz nie mogę się zalogować wchodzę w grę daje enter middle-earth i zmienia się ekran na ten z ładowanie lecz nie ładuje się wie ktoś co mogło się stać i co z tym zrobić? Na inną postać da się zalogować

Offline Ulriel

• Zaawansowany użytkownik
  • *
Odp: Problem
« Odpowiedź #1 : Styczeń 22, 2011, 18:24:06 »
Jeżeli to nie twoje połączenie zawodzi, to niestety nie mam dobrych wieści. Jest to znany problem z grą, który pojawił się po wyjściu ftp. Nie ma na to fixa, bo twórcy sami nie wiedzą czemu tak się dzieje. Zwykle można się zalogować na 'zablokowaną' postać po 5-20 minutach (u mnie tyle to trwa).

Temat na forach CM (w j. ang.):
http://community.codemasters.com/forum/lord-rings-online-general-discussion-424/449621-loading-screen-cant-connect-character.html

Dość spory, więc go streszczę w kilku słowach: nie wiedzą co jest nie tak i badają sprawę. Dodam tylko, że 'badają' ją od wyjścia f2p, więc na szybką naprawę bym nie liczył. Niestety CM i Turbina są znane z bardzo wolnego naprawiania tego typu problemów :(

Offline mundek

• Ekspert
  • *
« Odpowiedź #2 : Styczeń 22, 2011, 22:21:35 »
jesli komus zaufasz to podaj mu passy i niech sprawdzi z innego komputera. moze to wina crasha twojej aplikacji w danym momencie w połączeniu z bugiem na serwerze. moze inna osoba moglaby "przesunąć postać" w inną lokację, ty byś spróbował wtedy ponownie. ofkoz nie sugeruję tutaj jakichś scamów, moze jakis znajomy gra i od niego moglbys sprobowac sie zalogowac.

Snowbourn, Hobbiton, Cotstream, Harrow Road 3

Offline Arvaless

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 : Styczeń 23, 2011, 13:07:32 »
ok dzisiaj już działa dzięki za wyjaśnienie

Offline camell

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 : Styczeń 30, 2011, 18:47:02 »
Po uruchomieniu gry wyskakuje mi coś takiego:
http://img691.imageshack.us/i/beztytuuwfa.png/
To jakiś ogólny problem serwera? (strona gry też nie działa) Do wczoraj grałem i było tip top wszystko, dziś chciałem odpalić a tu taki klops. Gram na US.

Offline kokiloki22

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 : Styczeń 30, 2011, 19:26:12 »
Prawdopodobnie serwer padł.U mnie jest taki sam komunikat

Offline Harakiri

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 : Styczeń 30, 2011, 19:43:18 »
u mnie niestety to samo ( a jeszcze dwie godziny temu wszystko śmigało )

ciekawe czy ktoś pracuje w turbine w niedziele wieczorem ^ i to naprawi

edit;// nie działa lorebook, lotro.com - ani o dziwo myaccount.turbine.com gdzie możesz kupic vipa ; )

edit2;// z tego co piszą na facebook'u to już pracują nad rozwiązaniem problemu
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2011, 20:57:58 wysłana przez Harakiri »

Offline Talvitch

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 : Styczeń 31, 2012, 20:11:20 »
Przepraszam, że odświeżam temat, ale również mam nagminny problem z zacinaniem się gry w pewnym momencie, a następnie niemożnością załadowania się gry. Nieraz pogram 5 minut, wejdę np. do jakiegoś budynku i najzwyczajniej w świecie ładowanie trwa w nieskończoność. Muszę wyłączać grę przy pomocy alt+ctrl+del i potem próbować wejść znowu - często sytuacja powtarza się i gra ponownie się nie wczytuje. Potem z kolei mogę pograć chwilę, a postać nagle zatrzyma się i wszystko od nowa. Jest to naprawdę irytujące i - jako że minął rok mam pytanie - CZY DA SIĘ COŚ Z TYM KU*WA zrobić?

Offline Saw

• VIP
  • *
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
« Odpowiedź #8 : Styczeń 31, 2012, 20:18:46 »
reinstaluj klienta :P
AMD Phenom x4 965 BE , Asus Radeon HD 6970 ,4x2Gb Geil 1600mhz

Element Zero

Offline Talvitch

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 : Styczeń 31, 2012, 20:29:10 »
Robiłem to 2-krotnie. Bez rezultatów.

Offline Warhammeron

• VIP
  • *
« Odpowiedź #10 : Styczeń 31, 2012, 20:57:37 »
Coś po twojej stronie drivery od karty graf, fire wall or jakiś inne programy or słaby net(ale to pewnie nie to)

Offline Theobar

• Nowy użytkownik
  • *
  • Let's Not Fight, Let's Unite
« Odpowiedź #11 : Styczeń 31, 2012, 21:34:07 »
porty odblokowane ?

Offline Talvitch

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #12 : Luty 01, 2012, 07:24:39 »
Sterowniki do karty są stosunkowo nowe, więc to raczej nie tu leży problem. Fire walle wyłączone, testowałem także wyłączanie antywirusa - bez różnicy. Wyłączałem wszystkie programy pracujące w tle - również bez zmian. Internet mam słaby, to prawda (2mb/s rozpięte na 6 kompów), dlatego to zacinanie się w jednym miejscu mogę wybaczyć, ale tego, że ładowanie nie działa raczej nie ma związku z internetem.

Co do mojego internetu - wiem, że to syf, ale pamiętajcie, że minimalne wymagania gry to 56 kb/s xd

Offline Warhammeron

• VIP
  • *
« Odpowiedź #13 : Luty 01, 2012, 10:02:40 »
http://forums.lotro.com/showthread.php?&postid=5963167#post5963167

To może być direct x  odpal grę  pod 9 (opcje gry) przy 10-11 są problemy(przy niektorych konfiguracjach  kart graf drivery). http://support.turbine.com/ics/support/kbAnswer.asp?deptID=24001&task=knowledge&questionID=757

Offline Talvitch

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #14 : Luty 01, 2012, 10:49:03 »
Mam ustawionego DirectX 9.