Autor Wątek: Wątpliwości odnoszące sie do F2P  (Przeczytany 11673 razy)

Offline sanderus

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Wątpliwości odnoszące sie do F2P
« Odpowiedź #45 : Sierpień 26, 2010, 08:08:53 »
za 39 zł w gamescodes jest, ja z rabatem będę miał za 20 zł, gadałem tak ciutke z ludzmi z beta i dowiedziałem się że nieoficjalnie stawka za 1k pkt to  10 $

Offline Gwen

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #46 : Sierpień 26, 2010, 08:21:00 »
Problem w tym, ze beta to beta, a na dodatek w Ameryce na amerykanskich serwerach. W Europie stawki musza byc inne ze wzgledu na przelicznik Dolar-Euro. Pod uwage trzeba ziasc tez fakt, ze w UE obowiazuje cos takiego jak VAT.

Offline sanderus

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #47 : Sierpień 26, 2010, 10:31:08 »
no to tylko takie spekulacje czyli znając życie, 1k pkt może być za około 7-9 euro

Offline Annholy

• Aktywny użytkownik
  • *
« Odpowiedź #48 : Sierpień 26, 2010, 12:54:32 »
Jeszcze coś o f2p craft'cie - "D24. Crafting Guilds, Crafting Restrictions and Store Purchase
Everyone can join a crafting guild once they are at the expert tier of the profession with a guild.
In order to be able to advance to farther than acquaintance standing, you have to buy access to the crafting guild from the webstore.
If you are a VIP you get this ability automatically.
If you become a Premium from VIP, you can advance within the current tier and get as much reputation as you want, but you won’t advance to the next tier unless you buy the item or subscribe again." - czyli jeżeli dobrze zrozumiałem w kontach Premium darmowy craft też będzie ograniczony do aktualnego tieru. Muszę przyśpieszyć tailoring (artisan atm) na moim krasnoludzie :P

Michobur, nieślubny syn Bombura ale szczuplejszy!
Michogar, zapchlony sługa Angmaru!

Offline Gwen

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #49 : Sierpień 26, 2010, 13:08:17 »
Z tego co tam pisze, wynika, ze sam Crafting nie zostaniw w zaden sposob ograniczony, ograniczony bedzie dostep do Gildii Crafterskich poprzez platne ograniczenia przy zdobywaniu kolejnych poziomow reputacji.

Offline Annholy

• Aktywny użytkownik
  • *
« Odpowiedź #50 : Sierpień 26, 2010, 13:21:29 »
Jestem nowym graczem, więc nie łapię jeszcze wszystkiego :P "If you become a Premium from VIP, you can advance within the current tier and get as much reputation as you want, but you won’t advance to the next tier unless you buy the item or subscribe again" - Awans na wyższy poziom będzie wymagał abonamentu lub zakupu czego? Jestem na etapie produkcji i oddawania 4 rodzajów tkanin, które wbijają reputację w gildii krawieckiej - za co będę musiał zapłacić? Będę mógł dojść za darmo tylko do maksa poziomu acquaintance?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2010, 13:37:08 wysłana przez Annholy »

Offline Elgoran

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #51 : Sierpień 26, 2010, 13:35:01 »
Będziesz musiał zapłacić za dostęp do wyższych poziomów reputacji w gildii - w Twoim przypadku krawieckiej. Czyli tak naprawdę za dostęp do gildiowych receptur. Za darmo będzie tylko Acquintance, czyli receptury z poziomu Expert o ile dobrze pamiętam. Jeśli nie zapłacisz, będziesz mógł sobie oddawać itemki na repę i zbierać punkty, ale gra nie przyzna Ci kolejnych szczebelków reputacji. Czyli np. potrzebujesz 30.000 na Kindred i tyle zebrałeś, pasek się wypełnił, ale szczebelek nie przeskoczy - nadal będziesz Ally.

Aha - to będzie pojedyncza opłata za odblokowanie całej gildii (jednej). Nie będziesz musiał płacić za każdy poziom osobno.
[Snowbourn] IX Kohorta - Polska Gildia Dojrzałych Graczy
www.9kohorta.com

Offline Annholy

• Aktywny użytkownik
  • *
« Odpowiedź #52 : Sierpień 26, 2010, 13:47:15 »
Dzięki za odpowiedź. Ciekawe ile będzie kosztować to jednorazowe odblokowanie :)

Offline Elgoran

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #53 : Sierpień 26, 2010, 14:07:04 »
W becie kosztuje 295 punktów. Cena może się oczywiście zmienić, ale raczej nie jakoś drastycznie.
[Snowbourn] IX Kohorta - Polska Gildia Dojrzałych Graczy
www.9kohorta.com

Offline Darion

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #54 : Sierpień 29, 2010, 11:08:11 »
Witajcie! W niedługim czasie mam zamiar zacząć grać w LotrO, ale przed tym chciałbym się dowiedzieć paru rzeczy. Mam zamiar kupic grę na stronie   http://www.gamecodes.pl/lord-of-the-rings-online-mines-of-moria-cd-key.html  . Tylko, że mam możliwość pozyczenia podstawki od kolegi i teraz moje pytania:
- Kiedy kupie przez tamta strone, to dostaje możliwosć sciagniecia oddzielnie podstawki i dodatku, czy tylko caly compilation pack? Bo skoro bd mial podstwke na plycie od kolegi to wolalbym sciagnac sam dodatek.
- Czy jak załóżmy 8 września na 2 dni przed F2P zacznę grać w triala, na juz zainstalowanej grzez razem z MoM to po upływie traila nadal będe miał moją postac?
- Jaki jest chat w grze? Tylko w okienku, czy jak ktoś coś powie to widać dymek nad nim tak jak np w WoWie?
- Jeżeli wykupie w grze mounta podczas gdy będe miał opłacony abonament, a poźniej nie bd płacil abonamentu to czy nadal bd miał mounta i bd go mógł uzywac? Czy bd musial kupi w Lotro Store za TP?

Z góry dziękuje i pozdrawiam Darion.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2010, 11:17:19 wysłana przez Darion »

Offline kwiecia

• Ekspert
  • *
« Odpowiedź #55 : Sierpień 29, 2010, 11:34:30 »
Jeśli zainstalujesz podstawkę z płyty to gra ci pobierze z netu tylko to czego brakuje, a więc Morię, Mirkwood i resztę updatów.
Jeśli założysz triala przed wejściem F2P, po 10 września wszystko zostanie, tylko konto zostanie zmienione na F2P.
Jest podobnie jak w wowie, tylko nie ma żadnego "dymku", nad głową pokazuje się sam tekst.
Będziesz mógł używać mounta. Gracze F2P też nie muszą kupować mountów w lotro store, mogą je kupić w grze, za turbine points muszą wykupić jedynie skilla "basic riding", a gracze z abonametem mogą go zdobyć w grze robiąc questa na 20 lvlu. Skilla ze sklepu można zdobyć wcześniej bo już na 5.
>>FAQ<< - przeczytaj zanim zadasz pytanie

Offline Darion

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #56 : Sierpień 29, 2010, 11:51:08 »
Czyli żeby mieć mounta nie jest potrzebna real kasa ani abonament? Dzięki za odpowiedzi :)

Offline kwiecia

• Ekspert
  • *
« Odpowiedź #57 : Sierpień 29, 2010, 15:53:46 »
Gracze F2P też nie muszą kupować mountów w lotro store, mogą je kupić w grze, za turbine points muszą wykupić jedynie skilla "basic riding", a gracze z abonametem mogą go zdobyć w grze robiąc questa na 20 lvlu. Skilla ze sklepu można zdobyć wcześniej bo już na 5.

Skill kosztuje ok 160 TB w becie, taką ilość można spokojnie i dosyć szybko zdobyć w grze. Oczywiście TP wydane na mounta oddalą cię od pierwszego questpacka, który mógłbyś kupić w lotro store za 600 TP.
>>FAQ<< - przeczytaj zanim zadasz pytanie

Offline Darion

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #58 : Sierpień 30, 2010, 09:56:15 »
Orientuje się ktoś czy można gdzieś nabyć wersję pudełkową LotrO najlepiej z dodatkiem? Szukałem w mediamarkt, empiku, komputroniku i nic ;/

Offline Gwindor

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #59 : Sierpień 30, 2010, 10:19:28 »
w Saturnie