A co instancje moriowe/mirkwoodowe mają do tego rozszerzenia? Poza tym, one były dostępne od razu z rozszerzeniem, a nie 3 miesiące po wyjściu dodatku jak to będzie miało miejsce w przypadku Isengardu.
no mają bo nowy klaster z instancjami podciagneli pod roi nieprawdaz? wiec nie dziwne ze ci co kupia preorder dostana to za 'free' a reszta nie. nie widze powodu do lamentowania
Ja nie lamentuje...wyrażam tylko swoje zdanie.
Moria/Mirkwood wyszły razem z instancjami. Moria miała 6 instancji sześcioosobowych + 1 rajd, Mirkwood miał 1 instancje sześcioosobową, 3 na small fellowship i dość trudny rajd BG. Późniejsze updaty dodały nowe instancje takie jak HoC, HoM, WW, Żółw i DN do Morii oraz przeskalowane i instancje z update 2 do Mirkwooda (już po wyjściu f2p). Teraz otrzymujemy tylko quest pack + 24-osobowy rajd, który miał być dodany w kwietniu z okazji czwartej rocznicy.
Nie można przypisywać instancji które wyjdą pod koniec roku (jeśli nie zmienią zdania) do rozszerzenia. To tak jakby powiedzieć, że HoC, HoM i WW były integralną częścią dodatku Mines of Moria. Twórcy to robią bo ludzie narobili hałasu na ich forach, że RoI to tylko Quest Pack.
Moja wypowiedź nie dotyczyła ludzi, którzy są VIP-ami i kupują preorder. Zostało potwierdzone, że oni, wraz z innymi osobami (free/premium), dostaną update 5 za darmo.
Moja wypowiedź dotyczyła ludzi opłacających miesięcznie abonament, którzy odłożyli sobie trochę punktów aby kupić RoI za TP (ewentualnie dokupić z 1000 TP), a nie będą mogli tego zrobić ponieważ Turbina nie doda rozszerzenia RoI do sklepu w momencie premiery, tylko w momencie wyjścia updatu 5 (tego z nowymi instancjami). To tak samo jakby kupić w salonie samochód a silnik do niego dostać za 3 miesiące.
Kupując quest pack 3 miesiące wcześniej, regularny VIP bez preordera będzie musiał zapłacić osobno za instancje z tzw. darmowego updata (teoretycznie VIP powinien dostać darmowe updaty za to, że jest VIP-em). Dodatkowo będą musieli zapłacić za rajd...
Oczywiście nie muszą kupować RoI QP za TP, szczególnie jeżeli nie będą mieć żadnych postaci na poziomie 65. Jednak osoby - altoholicy - nające po kilka postaci na maksie zabulą znacznie więcej niż cała reszta z winy Turbiny (albo jeśli wolicie -- za sprawą sprytnego marketingu Turbiny).
Swoją drogą 3250 TP za jeden QP to gruba przesada (co innego jakby buł to cały dodatek) i potwierdza tylko, że pod koniec miesiąca zobaczymy paczkę questów, które raczej nie zachwycą oryginalnością (zobaczymy).
Mam nadzieję że wyraziłem się jasno w czym problem i dlaczego ludzie narzekają.