Autor Wątek: mikrofon  (Przeczytany 227 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline luki251

• Aktywny użytkownik
  • *
mikrofon
« : Wrzesień 05, 2011, 17:09:56 »
Coraz częściej brakuje mi podczas gry rozmowy przez TS. Mam słuchawki bez mikrofonu. Czy możecie mi pomóc w wybraniu mikrofonu? Chciałbym taki normalny, stojący na biurku do 30 zł max, a najlepiej za +/- 15 zł. Nie wiem czym mam się kierować wybierając mikrofon. Wiadomo że za 30 zł nie kupie profesjonalnego mikrofonu studyjnego, ale chciałbym coś co nie rozpadnie mi się na drugi dzień, żebym nie musiał mieć tego mikrofonu w ustach żeby coś było słychać i żeby nie szumiało (chyba że za taką cenę nie ma czegoś takiego). Na allegro sprzedawcy podają różne dane, ale dla mnie to czarna magia.
Czym mam się kierować? Jakich producentów wybierać? Czy jest coś za co warto dołożyć, np. 15 zł więcej? Mam nadzieję że ktoś się chociaż trochę zna, albo wie z własnego doświadczenia.

Offline Warhammeron

• VIP
  • *
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: mikrofon
« Odpowiedź #1 : Wrzesień 05, 2011, 17:28:14 »
Najwygodniej słuchawki z mikrofonem.

Offline luki251

• Aktywny użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 : Wrzesień 05, 2011, 17:29:46 »
Nie chce kupować drugich słuchawek tylko dla mikrofonu.

Offline kwiecia

• Ekspert
  • *
« Odpowiedź #3 : Wrzesień 05, 2011, 18:13:58 »
Raz głupio zrobiłeś kupując słuchawki bez mikrofonu, teraz chcesz popełnić kolejną głupotę kupując sam mikrofon. Takie mikrofony nie nadają się do grania. W czasie gry często zmienia sie pozycję, czasem pochylasz się do przodu, czasem do tyłu, na boki, a mikrofon zostaje w miejscu. Będziesz go cały czas przestawiał? Postaw sobie butelkę piwa przed monitorem i spróbuj wytrzymać godzinę z nosem przy szyjce butelki. Plecy rozbolę cię od garbienia.

Jak już się upierasz to kup najtańszy jaki znajdziesz, szybko zrozumiesz, że popełniłeś błąd i kupisz słuchawki z mikrofonem.
>>FAQ<< - przeczytaj zanim zadasz pytanie

Offline luki251

• Aktywny użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 : Wrzesień 05, 2011, 18:24:01 »
Te słuchawki są do słuchani muzyki, a nie do grania, ale dobra skoro twierdzicie, że lepiej kupić drugie słuchawki do grania z mikrofonem, to rozważę taką możliwość. A czy ktoś może mi polecić jakiś tani model?

Edit: Są jeszcze takie, co można przypiąć do przewodu od słuchawek. A takie coś mogło by się sprawdzić?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2011, 18:29:56 wysłana przez luki251 »

Offline ruda.maupa

• Moderator Naczelny
  • Zaawansowany użytkownik
  • *
  • Sméagol's Twisted Sister
    • Mój profil MyLotRO
« Odpowiedź #5 : Wrzesień 06, 2011, 22:18:02 »
Ja mam taki headset do grania: http://www.logitech.com/en-gb/webcam-communications/internet-headsets-phones/devices/5469. Jest wytrzymały, bardzo solidnie wykonany, ma bardzo długi kabel, dobra jakoś dźwięku, bardzo dobry mikrofon. Fajnie leżą na uszach, dobrze przylegają i nie bolą mnie po nich uszy (co się bardzo rzadko zdarza). Na Allegro można już za 60-70zł kupić, a to sprzęt na lata.
No i dodatkowa zaleta - headset jest na USB, więc można puścić na niego tylko voice a na głośnikach mieć muzykę/grę.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2011, 22:20:52 wysłana przez ruda.maupa »
Operatorka Śmietnika. ~[r.m]

Bealocwealm hafað fréone frecan forth onsended
giedd sculon singan gléomenn sorgiende
on Meduselde þæt he ma no wære
his dryhtne dyrest and mæga deorost.
Bealo...