Autor Wątek: The Lord of the Rings Online™ Free-to-Play już jesienią?  (Przeczytany 14488 razy)

Offline cancel

• Aktywny użytkownik
  • *
Odp: The Lord of the Rings Online™ Free-to-Play już jesienią?
« Odpowiedź #60 : Czerwiec 07, 2010, 20:46:15 »
Albo jeżeli już kiedyś (tzn. przed F2P) wykupiliście abonament to też macie konto Premium. Nie zdegradują was nigdy do konta Free i nie musicie już płacić.

Offline Gwen

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #61 : Czerwiec 07, 2010, 20:48:32 »
Z tym, ze nie czarujmy sie, Premium chociaz troche lepsze od Free, to do prawdziwej gry wciaz sie nie nadaje.
Wszystkie te ograniczenia maja na celu tylko jedno: placic, placic, placic.

Offline cancel

• Aktywny użytkownik
  • *
« Odpowiedź #62 : Czerwiec 07, 2010, 23:24:52 »
@Gwen Dokładnie! Te konta są dla ludzi którzy, albo dopiero zaczynają grę w LOTRO i chcą sprawdzić "z czym to się je", albo dla tych co chcą grać w LOTRO tylko po to aby zabić czymś czas, a nie dla samej gry (tzn. grają bo nie mają nic innego do roboty, bo skoro darmowe to czemu nie, a nie dlatego, że na prawdę chcą się rozerwać przy grze w miłej atmosferze).

Wbrew pozorom, jak mówił Gwen, więcej kasy gracze wydają na mikrotransakcje niż przy stałym abonamencie. (Małe kwoty częściej, a nie raz na jakiś czas większa kwota) Chociaż na pierwszy rzut oka tak się nie wydaje i ludzie myślą, że gra mniej z nich wyciągnie, ale po sprawdzeniu rachunków jest zaskoczenie. :) 

Offline Wierzba94

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #63 : Czerwiec 08, 2010, 18:27:24 »
A ja się zastanawiam, czy wykupienie konta VIP na lifetime nie będzie droższe od tego, ile abonament lifetime kosztuje teraz. W końcu będą chcieli od nas wyciągnąć tyle kasy ile się da ;P
Uważacie, że lepiej powinienem czekać z wykupieniem lifetime i kupić go po tych zmianach, czy lepiej kupić już teraz?

Offline Gwen

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #64 : Czerwiec 08, 2010, 18:36:43 »
Teraz lifetime jest w promocji za polowe ceny. Jak promocja sie skonczy to bedzie kosztowac 150 funtow/200$.
Jesli masz zamiar kupowac, to tylko teraz.
Nie wiadomo czy jesienia, po wejsciu F2P wogole bedzie lifetime.

Offline Agito

• Aktywny użytkownik
  • *
  • Witaj
« Odpowiedź #65 : Czerwiec 08, 2010, 18:38:46 »
warto kupić jesienią może jeszcze zdrożeć tak przynajmniej mi się wydaje
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2010, 20:21:20 wysłana przez Agito »

Offline Twister

• Nowy użytkownik
  • *
  • Kultura obowiązkowa.
« Odpowiedź #66 : Czerwiec 08, 2010, 19:53:53 »
Jak przeczytałem że będzie F2P to odrazu się zarejetrowałem na forum :) Myślę że to dobry pomysł bo każdy ma możliwość gry. A do tych co mówią że nooby zaludnią grę a wy co? Odrazu wiedzieliście co i jak? Wątpię, każdy ma czas na naukę :) Pozdro.

Offline Grobur

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #67 : Czerwiec 08, 2010, 21:03:51 »
Nuby w tym przypadku akurat nie określają nie doświadczonych graczy, bo i takich teraz jest w cholere

Offline Blitzkrieg

• Nowy użytkownik
  • *
    • RAVEN
« Odpowiedź #68 : Czerwiec 08, 2010, 22:44:09 »
Mimo że nie przepadam za uniwersum Władcy pierścieni, to może rzucę okiem na LOTR Online ;>

Offline Aragornus

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #69 : Czerwiec 09, 2010, 09:33:10 »
Witam, to mój pierwszy post na tym zacnym forum. Jak widać przez f2p robi się tu powoli tłok, a ja mam właśnie pytanie w tej kwestii.
Otóż jakiś rok temu zakupiłem LOTRO. Nie jestem żadnym hardcorowcem w dziedzinie expienia więc w trakcie miesiąca dobrnąłem do 30 lvl i z tego co pamiętam znajduję się gdzieś w okolicach Rivendell.

Czytałem, że po wejściu f2p za każdą lokację z wyjątkiem startowych będzie pobierana opłata.
Nie mogę jednak znaleźć informacji wyjaśniającej czy tereny, które już "przetarłem" będę miał po wejściu f2p odblokowane czy mimo wszystko będę musiał wyłożyć kasę.

I jeszcze jedna sprawa. Jeśli wkrótce (np. przy okazji welcome back week) utworzę kilka innych postaci to co stanie się z nimi po premierze darmowej wersji. Pytam z uwagi na to, że na  free ma być dostępny tylko jeden slot.

Offline Ikoden

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #70 : Czerwiec 09, 2010, 13:30:47 »
Witam, to mój pierwszy post na tym zacnym forum. Jak widać przez f2p robi się tu powoli tłok, a ja mam właśnie pytanie w tej kwestii.
Otóż jakiś rok temu zakupiłem LOTRO. Nie jestem żadnym hardcorowcem w dziedzinie expienia więc w trakcie miesiąca dobrnąłem do 30 lvl i z tego co pamiętam znajduję się gdzieś w okolicach Rivendell.

Czytałem, że po wejściu f2p za każdą lokację z wyjątkiem startowych będzie pobierana opłata.
Nie mogę jednak znaleźć informacji wyjaśniającej czy tereny, które już "przetarłem" będę miał po wejściu f2p odblokowane czy mimo wszystko będę musiał wyłożyć kasę.

I jeszcze jedna sprawa. Jeśli wkrótce (np. przy okazji welcome back week) utworzę kilka innych postaci to co stanie się z nimi po premierze darmowej wersji. Pytam z uwagi na to, że na  free ma być dostępny tylko jeden slot.

Witam, też jest to mój pierwszy post, lecz forum obserwowałem od dawna. Z tego co ja wyczytałem, to masz odblokowane te tereny do których miałeś dostęp przed f2p (tzn. jak miałeś podstawkę to tylko do terenów podstawki, jak miałeś jeszcze MoM to do terenów z podstawki i MoM'u, a jak miałeś podstawkę i 2 dodatki to masz dostęp obecnie do wszystkich terenów). Co do postaci. Nie będziesz miał konta free, bo wcześniej miałeś już zakupioną jakąś wersję gry. Będziesz miał konto premium.

Ogólnie konto free jest totalnie do dupy, konto premium nie jest takie złe, lecz trzeba wydać trochę kaski na różne rzeczy (np. questy z innych terenów i zniesienie gold capa). Do tego premium i free nie mają monster playa. Jak chcesz normalnie pograć to tak czy siak będziesz musiał wydać trochę pieniędzy. LOTRO będzię darmowe tylko z nazwy.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2010, 13:34:07 wysłana przez Ikoden »

Offline Aragornus

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #71 : Czerwiec 09, 2010, 15:05:39 »
Nie zbyt jasno się wyraziłem, nie miałem na myśli samych terenów tylko dostępne na nich questy.
Jeśli dajmy na to, grałem przed wejściem f2p i jestem teraz w rivendell to czy questy które już wykonałem mam odblokowane? (na wypadek gdybym stworzył nową postać i grał nią od początku)

Offline Gwen

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #72 : Czerwiec 09, 2010, 15:32:41 »
Jesli miales aktywowane SoA, to bedziesz miec dostep do wszystko, co SoA oferowalo (questy, tereny, itp...). To samo dotyczy wszystkich dodatkow.

Offline Avatarus

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #73 : Czerwiec 09, 2010, 18:05:39 »
no dobra a teraz jak ktoś nie ma VIPa a przejdzie na premium i ma np 13G to co, po updacie zredukuje mu się do 5G?

Offline Gwen

• Administrator
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #74 : Czerwiec 09, 2010, 18:17:55 »
Podobno, PODOBNO, jesli ktos byl kiedys subskrybentem i ma wiecej noz 5 golda, limit nie bedzie go obowiazywac (tak jakby mial wykupiony upgrade). Ale nikt z Turbine czy CM tej rewelacji oficjalnie nie potwierdzil.