Autor Wątek: The Lord of the Rings Online™ Free-to-Play już jesienią?  (Przeczytany 14488 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Saw

• VIP
  • *
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
Odp: The Lord of the Rings Online™ Free-to-Play już jesienią?
« Odpowiedź #120 : Sierpień 03, 2010, 10:45:56 »
+traity
+XXX danej statystyki na stale
+wieksze morale/power
itd.

co do calego f2p wystarczy zobaczyc chociazby DDO co sie tam dzieje ;]
AMD Phenom x4 965 BE , Asus Radeon HD 6970 ,4x2Gb Geil 1600mhz

Element Zero

Offline Kabraxis

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #121 : Sierpień 03, 2010, 12:11:34 »
Co sie dzieje? Gra ma sie dobrze i gdyby nie F2P to juz by jej niebylo bo grozij DDO cancel.
I podobnie jest z LOTRO - zaakceptujcie F2P i pewne jego wady bo inaczej do roku LOTRO juz nie bedzie bo po prostu im sie chyba przestalo oplacac przy 200 tys. subskrypcji w EU (jesli nie worldwide). 

Niektorzy tu maja mentalnosc wlasnie jak ci 13latkowie, ktorych sie tak boja. Szczerze jak sie nie podoba to idzcie sobie do WoW'a, ktory za chwile zostanie jedyna P2P gra, bo jako jedyna sie bedzie oplacac. Tam macie wspolzawodnictwo i rownosc. I wogole nie ma dzieci - LOLZ.

A SC2 jak na gre blizzarda, kontynuacje LEGENDY i ponad 10 lat czekania to jest slabiutki. :)

Offline Saw

• VIP
  • *
« Odpowiedź #122 : Sierpień 03, 2010, 12:17:48 »
10lat czekania (?) rozumiem jakby sc2 byl w produkcji 10lat :D

Ale gra byla zrobiona w standardowym czasie 2-3lata
Blizzard znowu odniosl przeogromny sukces komercyjny...

Element Zero

Offline Kabraxis

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #123 : Sierpień 03, 2010, 12:25:16 »
Sukces komercyjny mnie nie obchodzi. Simsy, Pokemony, Lady Gaga i Justin Bieber tez odniesli wielki sukces komercyjny a dla mnie to chlam.

10 lat ja czekalem na te gre. I oczekiwalem ze po takim czasie (a w branzy gier to wiecznosc jest) bedzie jakis postep i rozwoj. Dostalem typowego blizzardowego fast-fooda, tylko tym razem z mocno nieswiezych juz skladnikow. Jedyne co nie zawodzi to ofc filmiki ale tylko te prerendoerwane - te na eenginie to typowa sresnia w grach atm.
Blizzard przyzwyczail mnie po prostu do czegos wiecej.

WoW tez odniosl sukces komercyjny i odnosi dalej a dla mnie gra w stanie obecnym jest wlasciwie niegrywalna.

No ale koniec OffTopu. :)

Offline Saw

• VIP
  • *
« Odpowiedź #124 : Sierpień 03, 2010, 13:02:10 »
Sprawdz znaczenie slowa "NIEGRYWALNA"
Niegrywalna gra to taka ktora po przez swoje bugi nie pozwala na gre ...
WoW nie ma bugow , wszytko ladnie sie porusza , wali , stackuje , nalicza itd. ,kwestia gustu , a SC2 robiony byl pod MP i nowy BN , kampania singlowa to tylko maly dodatek do calego MP

Ja osobiscie czekam na jakiegos WarCrafta (IV) ?Licze ze moze kiedys blizzard podejmie sie tego ;p
za 5-8-10lat ale niech zrobi RTSa WC :P

A co do f2p lotro szkoda mi community bo lotro ma najlepsze community ze wszsytkich gier mmo na rynku , darmowa gra sprowadzi do nich roznakich fafluńców co rozwali klimat ...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2010, 13:04:44 wysłana przez Saw »

Element Zero

Offline Nikos

• Aktywny użytkownik
  • *
« Odpowiedź #125 : Sierpień 03, 2010, 16:57:06 »
z tego co się orientuję to jest to temat (całe forum też) o lotro.... a nie o jakimś debilnym blizzardzie.
a co do sklepiku, traitów i statów.
jak ktoś jest noobem, to to że ma czegoś więcej i tak będzie noobem... nic to nie zmieni
to że masz staty wcale nie czyni z ciebie pro gracza. ciekawe w czym pomogą staty przy np. takim DD, gdzie przedtem gdy champ nie miał clobbera immidiate była to niesamowicie hardcoreowa instancja...

Offline mundek

• Ekspert
  • *
« Odpowiedź #126 : Sierpień 03, 2010, 17:03:43 »
oj poczekamy, zobaczymy, moze nie będzie tak źle. (bo wtedy mój pierwszy prepaid będzie ostatnim).

Snowbourn, Hobbiton, Cotstream, Harrow Road 3

Offline Saw

• VIP
  • *
« Odpowiedź #127 : Sierpień 03, 2010, 18:34:46 »
Zjebane jest Turbine oddajac gre WB i robiac ja na podobizne chinskich mmosow ...

Zawsze jest tak ze widzisz ubranego goscia to wiesz ze umie grac , ogarnia swoja klase i ze mozna z nim spokojnie atakowac jakas instancje , teraz kazdy bedzie nosil to samo , i random wyjscia beda konczyly sie rozwiazaniem grupy w polowie dungeona itd.

Element Zero

Offline Elenal

• Moderator Globalny
  • Weteran
  • *
« Odpowiedź #128 : Sierpień 03, 2010, 19:27:48 »
teraz kazdy bedzie nosil to samo

Pokaż mi w tym sklepiku miejsce gdzie pokazane są te najlepsze zbroje i bronie. Bo ja tego nie potrafię tam znaleźć. A wnioskuję, że ty widziałeś skoro już ubierasz wszystkich nowych graczy w najlepszy ekwipunek.
Ktoś podniósł już krzyk odnośnie kupowania gotowych postaci. Gdzie wy widzicie możliwość kupienia gotowej postaci?

Prosiłem o pokazanie co też takiego będzie mógł nabyć nowy SuperMegaUltraKnight, że stanie się po tym niepokonany. + 30 do statystyk i 2 poziomy virtues (3 valour) wcale mnie nie przekonują.
Tak jak napisał Nikos. Co komu po podrasowanych skillach skoro nie będzie wiedział gdzie i kiedy iż użyć?

To, że inne produkcje wyszły tak a nie inaczej na f2p wcale nie oznacza, że dokładnie to samo stanie się z LotrO. Może być podobnie albo dużo gorzej. Ale na ten moment nie mamy możliwości stwierdzić tego na pewno.
Oczywiście ciężko nie porównywać tego co się dzieje do innych gier. Dla mnie takim promyczkiem nadziei pozostaje fakt, że skoro wow ma xxx razy więcej wszystkiego to proporcjonalnie lotro xxx razy mniej ucierpi z tych wszystkich powodów, które tak niektórych martwią.
W prywatnej wiadomości jaką do mnie wysyłasz może znaleźć się przykładowo komplement pod moim adresem a nie pytanie, którego miejsce jest na forum.

Offline heymdall

• Aktywny użytkownik
  • *
« Odpowiedź #129 : Sierpień 03, 2010, 22:06:20 »
"Zawsze jest tak ze widzisz ubranego goscia to wiesz ze umie grac"

w takim samym stopniu jak założenie stroju wojownika ninja, które sprawia, że znikam i robię salta w tył (2 na jednym odbiciu) a pomiędzy jednym a drugim saltem przygotowuje jajecznicę..
jak naucza nas Mistrz Tolkien: na grobach znamienitych Ludzi oraz Elfów zawsze rosną pięknie kwiaty a na orkowym ścierwie nic ..
wniosek: Elfy i Ludzie to doskonały nawóz

Offline Saw

• VIP
  • *
« Odpowiedź #130 : Sierpień 03, 2010, 22:37:01 »
Mowie tutaj o grach mmo a nie twojej pracy w cyrku

Element Zero

Offline Nikos

• Aktywny użytkownik
  • *
« Odpowiedź #131 : Sierpień 03, 2010, 22:43:39 »
no, to z błędnego założenia wychodzisz... ale sory, przecież ty się nie mylisz

Offline Ulriel

• Zaawansowany użytkownik
  • *
« Odpowiedź #132 : Sierpień 04, 2010, 00:11:40 »
Nie pojmuje tej całe paniki co niektórych osób. Przecież LotRO f2p będzie niczym innym jak rozszerzonym trialem ale bez limitu czasowego, którego aby kontynuować trzeba będzie kupić sobie jakieś tam paczki questów. Wszystkie itemy na staty dostępne w sklepie będą to dodatki dla ludzi leniwych, którym nie chce się poświęcić czasu na zrobienie paru deedów.

Osobiście mam 11 postaci na 65 levelu (na dwóch serwerach), z braku czasu rajduje tylko na jednej. Czasami nie chce mi się po raz kolejny robić męczącego deeda na kolejnej postaci (np. determination), więc nie mam nic przeciwko drobnej inwestycji w jakiś tomik, dzięki któremu bez wysiłku osiągnę np. brakujące 30 punktów do agility. Turbina daje vip-om 500 punktów co miesiąc. Coś z nimi wypada zrobić. Przecież nie będę kupował tylko i wyłącznie outfit-ów, których swoją drogą nie będzie można zobaczyć przed kupnem, albo czekał na jakieś rozszerzenie do gry.

Martwicie się o społeczność graczy, że nagle zjawią się w grze niemożliwe do ogarnięcia rzesze ludzi? No i co w tym złego? Moim zdaniem LotRO w tej chili ma zbyt niską populację. Bardzo wiele osób ma lifetima ale niewielu tak naprawdę spędza czas w Śródziemiu. WB i Turbina to widzą, więc postanowili zadziałać i zmieniają politykę na bardziej zyskowną. Oprócz osób które obecnie płacą subskrypcję (jak ja) będą mieli dodatkowy dochód ze sprzedaży przedmiotów w sklepiku.

Ktoś się obawia, że przybędą ludzie, którzy wykupią wszystko co tylko się da żeby pokazać jacy to oni są super? Przecież w tej chwili jest pełno tzw. noob-ów, którym się wydaje, że wszystko wiedzą i że wszystko im się należy. Trzeba dać nowym ludziom szanse, a nie ich skreślać tylko dlatego że zaczynają swoją przygodę z grą po zmianie na f2p.

Moim zdaniem jedyne co się może przydarzyć społeczności LotRO to sytuacja odwrotna. Starzy gracze (VIP-y), którym się wydaje, że są lepsi niż gracze free lub premium, zaczną wydziwiać i wypną się na nowych. Jeżeli starzy wyjadacze uniemożliwią nowym dołączenie do kinu tylko dlatego, że mają konta free/premium będzie to oznaczać upadek społeczności lotro. Wyjątek stanowią oczywiście kiny nastawione tylko i wyłącznie na rajdowanie. One już dzielą i szufladkują ludzi na lepszych i gorszych. Na szczęście jest ich niewiele :).

Pamiętajcie! Prawdziwa zabawa w LotRO zaczyna się z momentem dołączenia do kinshipu z, że tak powiem, rozsądnymi ludźmi. Eventy, instancje i rozmowy w grupie osób, które się nawzajem szanują, są prawdziwą przyjemnością. Tak na zdrowy rozum...jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że nagle zaprosimy 5 osób do kinu i zaczniemy się nawzajem zwalczać, czy też przestaniemy robić razem instancje.

Pozdrawiam  ;D

Offline heymdall

• Aktywny użytkownik
  • *
« Odpowiedź #133 : Sierpień 04, 2010, 07:58:34 »
Saw: jeżeli nie pojmujesz pewnych gier słownych, to spokojnie. jestem gotów pisać mniej zawile.
Znasz to:  "nie szata zdobi człowieka" ? Fakt, że ubierasz coś, wali po oczach etc. nie oznacza, że umiesz grać - oznaczać może też dotarcie z grupą gdzieś daleko nawet na slacku, masz odrobinę szczęścia przy rozdziale lootu, ktoś cię lubi i odpuszcza roll etc.:)
mówię tu o grach  mmo .. choć w życiu też się sprawdza - ja nie nabijam  się z Ciebie, ale koryguję i porównuję Twoje wyobrażenia na temat porównania 2 gier z liczbami - liczby są Saw bezwzględne i nie kłamią
model zastosowany w DDO ma być mapowany do LotRO - po pierwsze: będzie dopieszczany w trakcie - od tego jest community
po drugie: w DDO się sprawdził - zarówno od strony finansowej jak i wobec graczy
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2010, 08:00:07 wysłana przez heymdall »
jak naucza nas Mistrz Tolkien: na grobach znamienitych Ludzi oraz Elfów zawsze rosną pięknie kwiaty a na orkowym ścierwie nic ..
wniosek: Elfy i Ludzie to doskonały nawóz

Offline Saw

• VIP
  • *
« Odpowiedź #134 : Sierpień 04, 2010, 10:45:24 »
Ja jestem pewien poprostu ze po wejsciu f2p i IS gra staci klimat ktory ma teraz , community bedzie wowo-podobne , a nie wierze w to ze Lotro to bedzie najwspanialsza gra f2p bo turbine nie potrafi rozwinac contentu a co dopiero ..........

Poprostu nie potrafie uwierzyc w to ze gra F2P moze byc zajebistym duzym mmo z fajnym community ,

Dla mnie No Way !

Pozyjemy zobaczymy .

Element Zero